Hibe Detayı

Erasmus+ SSS EPALE (Yetişkin Öğrenimi Elektronik Platformu)

EPALE olarak bilinen Avrupa’da YetiÅŸkin ÖÄŸrenimi için Elektronik Platformu, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen yeni bir network aracıdır. Platform AB’nin, Avrupa’da yüksek nitelikli yetiÅŸkin eÄŸitimini desteklemek için geliÅŸtirilmiÅŸtir. Platform, yetiÅŸkin eÄŸitimi ile ilgili öÄŸretmenler, eÄŸitimciler ve gönüllülerle birlikte politika yapıcılar, araÅŸtırmacılar ve akademisyenlere açık bir platformdur.

Avrupa’da yetiÅŸkin eÄŸitimi alanında öncelikli bir alan açmayı amaçlayan EPALE, bir dizi farklı unsur taşımaktadır. Platform; interaktif aÄŸlar, kullanıcılara Avrupa’daki diÄŸer kiÅŸilerle iletiÅŸim kurma, tartışmalara katılma ve iyi uygulamaların deÄŸiÅŸimi gibi imkanlar, Avrupa ve ulusal düzeydeki etkinlikleri içeren takvimler ile de kullanıcılara profesyonel geliÅŸim fırsatları konusunda güncel bilgiler sunmaktadır. Haberler ve yetiÅŸkin eÄŸitimi alanının önde gelen uzmanlarınca yazılan önemli makalelerin yayınlanması, yetiÅŸkin eÄŸitimindeki en son politikaların ve tartışmaların EPALE kullanıcıları için ulaşılabilir olmasını saÄŸlamaktadır.

EPALE çok dillidir. Böylece, herhangi bir program ülkesindeki kullanıcılar sitenin tamamından ve çeÅŸitli kaynaklarından yararlanabilirler. Site, açık üyelik ÅŸeklinde yapılandırıldığından kullanıcılar, Avrupa düzeyindeki baÅŸka yetiÅŸkin eÄŸitimi profesyonelleri, uygulayacıları ve gönüllüleri ile iletiÅŸim kurma imkanına sahiptirler.

EPALE Avrupa Komsiyonu tarafından desteklenmekte ve Yürütme Ajansı (Executive Agency) tarafından yönetilmektedir.