Hibe Detayı

AB FRiT1 “İşletmelerin ve Girişimciliğin Geliştirilmesi Projesi“

AB FRiT1 “Geçici Koruma SaÄŸlanan Suriyeliler ve Türk VatandaÅŸları için Ä°ÅŸletmelerin ve GiriÅŸimciliÄŸin GeliÅŸtirilmesi Projesi“ kapsamında Proje Destek Programı Proje Teklif ÇaÄŸrısının Ä°lanı

Amaç

Bu Uygulama Rehberinin amacı,“Geçici Koruma SaÄŸlanan Suriyelilerve Türk VatandaÅŸları için Ä°ÅŸletmelerin ve GiriÅŸimciliÄŸin GeliÅŸtirilmesi Projesi” kapsamında Gaziantep Ä°linde; Geçici Koruma SaÄŸlanan Suriyeliler (GKSS) ve Türk vatandaÅŸlarına yönelik istihdam imkânlarını arttırmak ve KOBÄ°’lerin büyümesini desteklemek amacıyla Proje Destek Programının uygulanmasına iliÅŸkin iÅŸ ve iÅŸlemlerin esaslarını düzenlemektir.

Programdan Yararlanma KoÅŸulu

Programdan yararlanmak için; KOSGEB Veri Tabanında kayıtlı, aktif durumda olan, güncel (onaylı son mali yıla iliÅŸkin) KOBÄ° Bilgi Beyannamesi olanve Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlı tüzel kiÅŸi statüsündeki iÅŸletmelerin proje baÅŸvurusu yapmaları esastır.

Proje Teklif ÇaÄŸrısı

Proje Teklif ÇaÄŸrısı; GKSS’lerve Türk VatandaÅŸları Ä°çin Ä°ÅŸletmelerin ve GiriÅŸimciliÄŸin GeliÅŸtirilmesi Projesinin öncelikleri dikkate alınarak Proje Uygulama Birimi tarafından hazırlanır.
Proje Teklif ÇaÄŸrısı; Programın baÅŸvuru koÅŸullarını, destek unsurlarını, limit ve oranlarını, bütçesini, takvimini, deÄŸerlendirme kriterlerini ve diÄŸer hususları içerir.
Proje Teklif ÇaÄŸrısı, BaÅŸkanlık Makamı Oluru ile yürürlüÄŸe girer ve KOSGEB’in www.kosgeb.gov.tr internet adresinde ilan edilir.

Yayın için; BaÅŸlangıç Tarihi: 27 AÄŸustos 2019 Salı - BitiÅŸ Tarihi: 31 Aralık 2020 PerÅŸembe

Proje Süresi, Destek Üst Limit ve Oranı

Program kapsamında desteklenecek proje süresiasgari 6 (altı)azami 12(oniki) aydır. Revizyon talep edilmesi halinde,proje süresi 12(oniki) ayı geçemez.
Proje kapsamında verilecek desteÄŸin üst limiti geri ödemesiz 300.000 (üçyüzbin) TL dir.
Programın destek oranı %75 (yetmiş beş) olarak uygulanır.
Projeye konu satın alınacak makine, teçhizat ve yazılımın; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 13/09/2014 tarih ve 29118 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan SGM 2014/35sayılı Yerli Malı TebliÄŸi’ne uygun olarak alınmış yerli malı belgesi ile tefrik edilmesi durumunda, belirlenen destek oranına % 15 (onbeÅŸ) ilave edilir.

Proje Destek Programı Proje Teklif ÇaÄŸrısı kapsamındaki dokümanlar aÅŸağıda yer almaktadır.

Proje Destek Programı Ön BaÅŸvuru Formu’nu dolduran iÅŸletmeler aynı zamanda aÅŸağıda yer alan anket formunu da doldurmak zorundadır.

Dökümanlar:

Proje Destek Programı Proje Teklif ÇaÄŸrısı

Proje Destek Programı Uygulama Rehberi

Proje Destek Programı Ön BaÅŸvuru Formu

Proje Destek Programı Ön BaÅŸvuru DeÄŸerlendirme Kriterleri

Öncelikli Teknoloji Alanları Tablosu

Proje Destek Programı Anketi