Hibe Detayı

Erasmus+ SSS ECAS Kayıt İşlemleri 2019-2020

ECAS Kayıt İşlemleri

ECAS(Avrupa Komisyonu Kimlik Tanımlama Sistemi) Kayıt için (kullanıcı adı ve ÅŸifre almak) https://webgate.ec.europa.eu/cas/eim/external/register.cgi adresine gidiniz ve aÅŸağıda yazılı iÅŸlemleri yapınız.

Formu doldurun, “privacy statement” yazılı yerin oraya tik koyun ve “create an account” tıklayarak iÅŸleme devam edin. Burada yazacağınız mail adresi okul/kurumunuzun resmi mail adresi veya projeniz için aldığınız bir mail adresi olabilir. Åžunu sakın unutmayın ECAS veri tabanına tanımlanan mail adresi deÄŸiÅŸtirilemez. Sadece silinebilir. SilindiÄŸi takdirde PÄ°C numaranız ve yüklediÄŸiniz tüm belgelerde silinecektir.

Mail adresinize bir yazı gönderildiÄŸine dair yazı gelecek.

Mailinizi açın ve mavi olan linke tıklayınız.

Mailinize gelen linki tıkladığınızda sayfa gelecek ÅŸifrenizi oluÅŸturup “Submit” tıklayınız. Åžifreniz 10 haneli harf, sayı ve özel karakterden oluÅŸmalıdır. Örnek: Deniz/1997

Åžifreniz oluÅŸturuldu. “Proceed” tıklayınız.

ECAS veri tabanına ilk kayıt oluşturuldu.

 

ECAS Kayıtları Nasıl Silinir?

DeÄŸerli arkadaÅŸlar bu bölümü lütfen çok dikkatlice inceleyin. Sürekli yapılan hataları ve düzeltme ÅŸekillerini de anlatacağım.
 

Öncelikle Bilmeniz Gerekenler

1) ECAS veri tabanı sizin bildiÄŸiniz ara yüzden biraz farklıdır. Sistem önce mail adresinizi veri tabanına kayıt yapar ve kayıt yapılan mail adresini asla deÄŸiÅŸtirmez ve deÄŸiÅŸtiremezsiniz.

2) Bu nedenle bir mail adresine 1 kayıt yapılır ve 1 adet PİC numarası alınır.

3) PÄ°C numaranızı unuttunuz ve sisteme aynı mail ile giriÅŸ yaptınız. Sistem size 2 nci PÄ°C numarası tanımlar. Ä°ÅŸte sorunun baÅŸladığı an. Ara yüze giriÅŸ yaptınız ve My Organisation" yerine tıkladığınız zaman 2 tane PÄ°C numarasına sahip olduÄŸunuzu görürsünüz.

4) Bazı arkadaÅŸlarımız diÄŸer okulların ricası ile kendi mail adreslerini girerek onlara da PÄ°C numarası almaktadırlar. BU KESÄ°NLÄ°KLE YANLIÅžTIR. Düzeltme ÅŸansınız yoktur. Bu alınan PÄ°C numaralarının hiçbir geçerliliÄŸi yoktur.

5) Bu yazdıklarımın yanlış olduÄŸunu ve ileride size nasıl bir sorun çıkaracağını yaÅŸayıp öÄŸreneceksiniz.

6) EÄŸer birden fazla tanımlı PÄ°C numaranız varsa derhal ECAS veri tabanından kaydınızı silin. 1 saniye bile beklemeyin. UÄŸraşıp çabalayıp ortaya koyduÄŸunuz proje mutlaka bir yerde tıkanacak ve iÅŸlem yapamaz hale geleceksiniz.

https://webgate.ec.europa.eu/cas/eim/external/register.cgi. Linkine tıklayınız.

SaÄŸ üstteki “Login” sekmesine tıklayınız.

Åžifrenizi yazarak “Sign in” tıklayınız. Mail adresiniz farklı ise “Sign in with a different e-mail address?” sekmesini kullanarak deÄŸiÅŸtiriniz. “Choose your verification methot” bölümünü boÅŸ bırakınız.

Giriş yaptık

“My Account” tıklıyoruz

Açılan sayfada sizin girmiÅŸ olduÄŸunuz tüm bilgileri görebilirsiniz. Buradan “Delete your account” tıklıyoruz

Sol alttaki “DELETE” sekmesine tıklıyoruz.

“TAMAM” diyerek iÅŸlemi sonlandırıyoruz.

Pic numara/numaralarınızı girdiÄŸiniz tüm bilgi ve belgeler silinecektir. Bilgisayarınızı yeniden baÅŸlatmanız gerekmektedir.