Hibe Detayı

Erasmus+ SSS Proje Bütçesi Eski Form 2016-2018

Tüm Detaylarıyla Proje Bütçesinin Ä°ncelikleri

KA-101

  1. Ä°dareci dahil 75 personeli bulunan bir okula ait proje bütçesidir. Kurs süresi 5 gün yol süresi 2 gün olarak hesaplanmıştır. 3 ülkede kurs planlanmıştır. Katılımcıların tamamı öÄŸretmendir ve her bir ülkeye 7 öÄŸretmen gidecektir.
  1. Faaliyetin Detayları: Bu bölümde faaliyetin türünü seçerek iÅŸe baÅŸlıyoruz.
  1. Sol altta “ + “ iÅŸaretine basarak kaç ülkeye gideceksek o kadar satır açılmasını saÄŸlıyoruz.
  1. Kırmızı çerçeve ile çevrili kutucuklar sizin dolduracağınız yada deÄŸiÅŸtirebileceÄŸiniz anlama gelmektedir.
  2. Mesafe aralıklarını bulunduÄŸunuz ÅŸehirden gideceÄŸiniz ÅŸehre göre  http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources linkine tıklayarak hesaplatıyoruz.
  1. Tüm detayları tek tek giriyoruz. Seyahat dahil toplam süre (gün) hariç.
  1. Sistem “Faaliyetin Detayları” bölümüne girdiÄŸimiz bilgileri otomatik olarak “Seyahat” bölümüne aktarıyor.
  1. Bu bölümde sadece 2 kutucuÄŸa müdahale edebiliyoruz.
  1. Katılımcıların sayısını (refakatçiler dahil) giriyoruz.
  1. Katılımcı başına seyahat hibesini mesafeye göre sistem kendisi belirliyor. Bu hibe sizin alacağınız uçak bileti içindir.
  1. “Yüksek yurtiçi seyahat maliyetleri için telafi ödemesinin sayısı” 2017 yılı program rehberi ile birlikte ilk defa kullanılacaktır.
  2. UA yaptığınız harcamanın 225 Euro olması halinde 180 Euro’sunu ödeyeceÄŸini garanti etmektedir. 45 Euro’yu kendi cebinizden karşılayacaksınız demektir!
  1. Bir örnek verecek olursak: Kurumunuz Burdur/Gölhisar ilçesinde bulunmaktadır. En yakın havaalanı Antalya’dadır. Gölhisar’dan valizlerinizle birlikte havaalanına gidebilmeniz için minibüs kiralamanız gerekir. Bu gidiÅŸin birde dönüÅŸü olacak. Üç ayrı ülke için tekrarlanacak. Karar sizin. Talep etmek istemezseniz o bölüme “0” girin. Haklısınız derseniz katılımcı sayısını mutlaka giriniz.
  2. Bireysel destek (Günlük konaklama, yeme-içme vb) ülkeye göre UA tarafından belirlenmiÅŸtir.
  1. “Katılımcı başına süre gün” Bu bölüme 5 gün kurs + 2 gün yol süresini de ekleyerek 7 gün olarak yazıyoruz.
  1. “Katılımcıların sayısı (refakatçiler hariç)” Her ülkeye kaç kiÅŸi planlamışsak o deÄŸer girilecek.
  1. DiÄŸer kırmızı ile çevrili kutucuklar “0” olarak kalacak.
  1. Buraya kadar aklınıza ÅŸu takılmış olabilir. Refakatçi kim olabilir. KA-101 sadece öÄŸretmen hareketliÄŸi olup, gidecek öÄŸretmenler içinde “Özel Ä°htiyaç Sahibi” bir öÄŸretmen olabilir. EÄŸer yurt dışında bir refakatçi ile gitmesi gerekiyorsa o zaman bu kutucuklara ve üstteki bölümlere de ayrıca belirtmek gerekir.
  1. “ÖÄŸretim personeli olmayanların sayısı” ndan da usta öÄŸreticiler ve esnaf olarak düÅŸünülmesi gerekir.
     
  1. UA tarafından her katılımcı için 350 Avro verilmektedir. Proje ile iliÅŸkili olduÄŸu sürece her türlü harcama bu kalemden yapılabilmektedir.
  1. Kurs ücreti günlük 70 Avro olarak belirlenmiÅŸtir. Katılacak kiÅŸi sayısı ve süreye göre hesaplanmaktadır.
  1. Diyelim ki iki ülkede kurs alacağız. Birinde 5 gün diÄŸerinde 7 gün. O zaman sol alttaki “+” ya tıklayıp bir satır daha açacağız. Ä°ki farklı süre olduÄŸundan dolayı ikisini de ayrı ayrı hesaplamak zorundayız.
  1. “Yüksek yurtiçi seyahat maliyetleri için telafi ödemesinin sayısı” için istemiÅŸ olduÄŸumuz kiÅŸi başı 180 Avronun açıklamasını yazmamız gerekmektedir.
  1. Sistem girdiÄŸimiz deÄŸerlere göre “Bütçe Özetini bu ÅŸekilde verecektir.
  1. Burayı mutlaka incelemenizi tavsiye ederim. Unutulan bir ÅŸey varsa düzeltme imkanınız olur.
  1. Artık sorunsuz bir bütçemiz ve iyi yazılmış bir projemiz var. Bol ÅŸans dilerim.

KA-102

  1. Mesleki eÄŸitimlerini arttırmak amacıyla A okulu üç ayrı ülkeye staja gidecektir. Her bir ülkeye 12 öÄŸrenci,  1 öÄŸretmen ve 1 idareci gönderilecektir. Staj süresi 12 gündür. 2 günde yol olacaktır.
  1. Faaliyet Türünü seçiyoruz ve Faaliyet süresine “Hayır” iÅŸaretliyoruz.
  1. Sol alttaki “+” iÅŸaretine basarak üç ülkeye gideceÄŸimizden dolayı üç satır açıyoruz. Gönderen ülke ve Gidilecek ülkeleri seçiyoruz.
  1.  Mesafe aralıklarını bulunduÄŸunuz ÅŸehirden gideceÄŸiniz ÅŸehre göre  http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources linkine tıklayarak hesaplatıyoruz.
  1. “Seyahat hariç toplam süre” 12, “Yolculuk günlerini de 2 gün olarak yazıyoruz.
  1. Katılımcı sayısı 12 öÄŸrenci+1 öÄŸretmen+1 idareci olduÄŸundan toplam 14 yazıyoruz.
  1. Özel ihtiyaç sahibi katılımcı olsaydı burada belirtmemiz gerekirdi.
  1. “Çırakların Sayısı” EÄŸer proje kapsamında MESEM de eÄŸitim gören çırakları da staja götürecek olsaydık burada belirtmemiz gerekirdi.
  1. “Ä°mkanı kısıtlı katılımcı” olsaydı burada belirtmemiz gerekirdi.
  1. En son kutuya Refakatçi (1 öÄŸretmen+1 Ä°dareci) sayısını 2 olarak yazıyoruz.
  1. Katılımcı sayısını (Refakatçiler dahil) 14 olarak yazıyoruz.
     
  2. “Yüksek yurtiçi seyahat maliyetleri” KA-101 de açıkladığım ÅŸekilde düÅŸünülecektir.
  1. “Katılımcıların başına süre” 14 (yol dahil) olarak yazıyoruz.
  1. “Katılımcı sayısı” refakatçiler hariç 12 olarak yazıyoruz.
  1. “refakatçi başına süre” 14 olar ve refakatçi sayısını 2 olarak yazıyoruz.
  1. ÖÄŸrenciler için UA tarafından belirlenen Bireysel destek her ülkeye göre farklıdır. Portekiz için 14 günlük süre için toplam kiÅŸi başı 784 Avrodur. 784/14= 56 Avro günlük hibe belirlenmiÅŸtir.
  1. Refakatçiler için de UA tarafından belirlenen Bireysel destek her ülkeye göre farklıdır. Portekiz için 14 günlük süre için toplam kiÅŸi başı 1176 Avrodur. 1176/14= 84 Avro günlük hibe belirlenmiÅŸtir.
  1. UA tarafından her katılımcı (Refakatçiler hariç) için 350 Avro verilmektedir. Proje ile iliÅŸkili olduÄŸu sürece her türlü harcama bu kalemden yapılabilmektedir.
  1. EÄŸer staj süresini seyahat süresi hariç 19 gün den 12 aya kadar planlamış olsaydık bu bölüm aktif hale gelecekti. Sayıları girdiÄŸinizde dil desteÄŸi olarak kiÅŸi başı 150 Avro hibe alacaktık. Staj süresi 12 gün + 2 gün seyahat olduÄŸundan bizim projemizde bu bölüm aktif hale gelmeyecek.
  1. Özel ihtiyaç desteÄŸi ve istisnai maliyetler ile ilgili bir talebimiz olsaydı sol alttaki “+” iÅŸaretine basarak hibe talebinde bulunabilirdik.
  1. “Yüksek yurtiçi seyahat maliyetleri için telafi ödemesinin sayısı” için istemiÅŸ olduÄŸumuz kiÅŸi başı 180 Avronun açıklamasını yazmamız gerekmektedir.
  1. Özel ihtiyaç desteÄŸi veya istisnai maliyetlere yazacağınız bir konunun açıklaması da buraya yazılabilir.
  1. Sistem girdiÄŸimiz deÄŸerlere göre “Bütçe Özetini bu ÅŸekilde verecektir.
  1. Burayı mutlaka incelemenizi tavsiye ederim. Unutulan bir ÅŸey varsa düzeltme imkanınız olur.

KA-2

KA-201 Karma Stratejik Ortaklık (Ä°yi uygulamaların deÄŸiÅŸimi – Yenilik geliÅŸtirme)

KA-202 Karma Stratejik Ortaklık (Ä°yi uygulamaların deÄŸiÅŸimi – Yenilik geliÅŸtirme)

KA-219 Okullar Arası Stratejik Ortaklık (İyi uygulamaların değişimi)

  1. Özellikle KA-2 bütçesini hazırlayan arkadaÅŸlarımızın zorlandığını, bir çok hatalar yaptığını, hatta baÅŸvuru formunun bütçesini tamamlamadan online baÅŸvuru yaptığını bilmekteyiz.
  1. Bu durumda gönderilen baÅŸvuruların teknik açıdan incelenmesi aÅŸamasında eleneceÄŸini unutmayınız.
  1. 201-202-219 bütçelerinin hazırlanması temel olarak hepsinde aynıdır. Tek fark “Yenilik GeliÅŸtirme”nin (Kısaca bundan böyle fikri çıktılı diyeceÄŸiz) bütçesi biraz daha karmaşıktır.
  1. AÅŸağıda verdiÄŸim örnek KA-202 Ä°yi uygulamaların deÄŸiÅŸimine aittir. Ancak Projemiz fikri çıktılı olsaydı baÅŸvuru formunda hangi kutucukların ilave olarak açılacağını ve buna baÄŸlı olarak hangi bütçe kalemlerini de dahil etmemiz gerektiÄŸini örneklerle anlatacağım.
  1. Ayrıca “Transnational Project Meetings” kısaca “TPM, “Learning/Teaching/Training Activities” kısaca “LTT” olarak anılacaktır.
  1. Öncelikle ÅŸunu belirtmekte fayda var. TPM ve LTT sayılarında bir kısıtlama yoktur. Projenin konusu, hedefleri ile uygun olduÄŸu sürece TPM ve LTT sayılarını siz belirleyeceksiniz.
  1. Koordinatör kurum iseniz açılış ve kapanış TPM(Toplantı) leri kendi ülkenizde planlamanız uygun olacaktır. Zorunluluk yoktur. Dilerseniz sadece açılış veya kapanışı kendi ülkenizde planlayabilirsiniz.
  1. LTT planlaması yaparken ortaklarınızın yeterliliklerini göz önünde bulundurunuz.
  1. TPM leri 2-3 günden fazla planlamayınız. Toplantı süresini 1 günlük veya 5 günlükte planlasanız alacağınız hibe miktarı aynı olacaktır.
  1. 1 LTT süresi 15 günü geçemez. 15 günden az süreli LTT lerde 2 gün yol süresi ekleyebilirsiniz.
  1. ÖrneÄŸimiz Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸüne ait olup, toplamda 4 TPM ve 2 LTT planlanmıştır. Her bir toplantıya 3’er öÄŸretmen gidecektir.. Her bir LTT ye Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸünden 7, diÄŸer ortaklardan 5’er kiÅŸi katılacaktır. Proje süresi 24 aydır. LTT süresi 6 gün + 2 gün yol olarak belirlenmiÅŸtir.
  1. Projemizde fikri çıktı olmadığından dolayı “Exchanges of Practices” seçiyoruz.
  1. “PIC of Sending Organisation” bölümünden kendi kurumumuzu seçiyoruz. (Kurumlara olan saygımızdan dolayı PIC numaraları silinmiÅŸtir.)
  1. Mesafe aralıklarını bulunduÄŸunuz ÅŸehirden gideceÄŸiniz ÅŸehre göre  http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources linkine tıklayarak hesaplatıyoruz.  
  2. Her bir toplantıya 3’er kiÅŸi katılacak (Toplantıya katılacak kiÅŸi sayısını 3 olarak belirlemeniz uygun olacaktır). 1 toplantı Türkiye de diÄŸer 3 toplantı ortaklarımızın ülkelerinde olacaktır.
  3. Türkiye de yapılacak toplantıyı bütçede göstermeye gerek yoktur. Gösterseniz dahi herhangi bir hibe alamazsınız.
  1. Toplantıya katılacağımız mesafe bandı aynı olduÄŸundan dolayı; 3 toplantı x 3’er kiÅŸiden 9 olarak yazıyoruz.
  1. EÄŸer mesafe bantları farklı olsaydı. Ayrı ayrı yazmak zorundayız. Çünkü mesafe bandına göre verilecek hibe miktarı farklıdır. Ä°talya ve Polonya da olduÄŸu ÅŸekilde ayrıca belirtmemiz gerekirdi.
  1. Dikkat! Bu kalemde belirtilen hibe; toplantı süreniz ne olursa olsun her katılımcı için seyahat, konaklama, iaÅŸe dahil edilerek belirlenmiÅŸtir.
  2. Projemizde 2 LTT planlamıştık. C1 birinci LLT yi, C2 ikinci LTT yi ifade etmektedir.
  3. LTT lerden birincisi Portekiz de ikincisi Ä°talya da yapılacak ve ev sahibi durumunda olacaklardır. Demek ki Türkiye ve Polonya her iki LTT yede gidecektir.
  1. Bu nedenle bütçede seyahat bölümünde Türkiye ve Polonya ya C1 ve C2 için hibe istememiz lazım. Bu hibe uçakla gidiÅŸ dönüÅŸünüz için kullanılacaktır.
  1. Ä°talya ilk LTT ye ev sahipliÄŸi yapacağından dolayı sadece katılacağı C2 için hibe istemek gereklidir.
  1. Portekiz ikinci LTT ye ev sahipliÄŸi yapacağından dolayı sadece katılacağı C1 için hibe istemek gereklidir.
  1. LTT sayınıza göre C1-C2-C3-C4… diye çoÄŸaltabilirsiniz.
  1. Mesafe aralıklarını bulunduÄŸunuz ÅŸehirden gideceÄŸiniz ÅŸehre göre  http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources linkine tıklayarak hesaplatıyoruz.
  1. Katılımcı sayısı projenizdeki belirttiÄŸiniz tüm katılımcıları kapsamalıdır.
  1. “Yüksek yurtiçi seyahat maliyetleri” KA-101 de açıkladığım ÅŸekilde düÅŸünülecektir.
  1. Seyahat süresi yol dahil edilerek yazılmalıdır.
  2. Bu bölümde LTT ler için yurt dışında kaldığımız süre içerisinde konaklama, yeme-içme vb. ihtiyaçlar için hibe istenecektir.
  1. Seyahat hesaplamasındaki tüm kurallar geçerlidir.
  1. LTT süresi + 2 gün yol olarak yazılacaktır.
  1. Katılımcı sayısı projenizdeki belirttiÄŸiniz tüm katılımcıları kapsamalıdır.
  1. Projemizde sadece öÄŸretmen olduÄŸundan dolayı günlük 100 Avro x 8 gün = 800 Avro olarak belirlenmiÅŸtir.
  1. EÄŸer projemizde öÄŸrenci ve öÄŸretmen olsaydı her ikisini de ayrı olarak yazmamız gerekirdi. Çünkü öÄŸrenci ve öÄŸretmen için UA tarafından belirlenen hibe miktarları aynı deÄŸildir.
  1. Ä°stisnai Maliyetler ( Yurtdışı ülkeler ve bölgeler seyahat giderleri)
  1. A
  1. Özel ihtiyaçlar:
  1. Ä°stisnai Maliyetler
  1. A
  2. A
  1. Sistem girdiÄŸimiz deÄŸerlere göre “Bütçe Özetini bu ÅŸekilde verecektir.
  1. Burayı mutlaka incelemenizi tavsiye ederim. Unutulan bir ÅŸey varsa düzeltme imkanınız olur.